APWASI -blog

In ons eerste episode van die APWASI Wine Buzz-reeks het ons 'n onderhoud met gas, dr. Iwan Dietschi, hotelier en skrywer van Bemeestering van gasvryheid.

Wat was die enkele katalisator wat u daartoe gelei het om 'n hotelier te word?

Ek hou daarvan om by mense te wees, om mense gelukkig te maak. Die hotelomgewing stel my in staat om met mense van verskillende agtergronde te wees, om daardeur te leer en te groei. Dit was vir my belangrik om die wêreld en sy mense te ontdek. Die hotelomgewing laat die wêreld ook na u toe kom. Rond ongelooflike diversiteit, ervaar verskillende kulture, skep ongeëwenaarde herinneringe en word gevolglik 'n meer gesofistikeerde beroep en 'n verrykte persoon.

Een van u filosofieë is dat u 'n lewenslange ervaring vir gaste wil skep. Hoe het dit ontstaan?

Om mense gelukkig te sien is 'n wonderlike gevoel. Ek het vroeg geleer dat ek 'n verskil kan maak deur bloot te glimlag en na hulle uit te reik. Om te sien hoe ander positief reageer, was vir my 'n belangrike dryfveer om meer oor mense in die algemeen te leer, my bydrae om die wêreld te verbeter.

In enige bedryf is mense die belangrikste. Deur my leierskap en passie kan ek ander inspireer, konsekwent buitengewone ervarings skep. Mense onthou miskien dinge, maar voel verbonde aan diegene wat hulle harte geraak het. Dit sal lewenslank duur.

Hoe definieer u 'n ongeëwenaarde ervaring vir al die verskillende kulture regoor die wêreld?

As ons in verskillende lande is, is ons altyd gaste in daardie omgewing. As hotelleiers is dit van kritieke belang dat ons nie moet wag totdat die hand uitgesteek word nie, maar dat ons die eerste stap moet neem, moet probeer om deel te wees van hul kultuur en altyd positief bly om 'n nuwe omgewing te wees. Sodra mense weet dat u om die regte redes hier is, sal die plaaslike bevolking oopmaak, trots en entoesiasme wees om te leer en betrokke te raak en ander gemaklik te probeer maak. Om harte aan te raak is die maklikste ding in die lewe. Dit verg 'n glimlag, 'n proaktiewe benadering om elke nuwe ding te omhels, om dankbaar te wees om van mense in hul kultuur te leer, nederig genoeg te wees om die verskil te waardeer en altyd op 'n respekvolle manier op te tree.

Dit is belangrik dat ons empatie en betrokkenheid kan hê, om meer te wete te kom en van die persoon te leer en daarna te werk gaan om ongeëwenaarde herinneringe te skep.

Wat is 'n paar voorstelle wat u aan studente sal gee om hul loopbaan in hierdie moeilike tye te bevorder?

Ek wil graag beklemtoon dat alles by u begin en eindig. Ek sou almal vra om op hul talente en sterk punte te fokus en hul eie handelsmerk te ontwikkel. Ek moedig almal aan om na te dink oor 'n duidelike visie en missie. Droom groot! Elke dag is 'n geleentheid om nader aan daardie doel te kom. Dit is belangrik om ook 'n werkgewer te kry om u missie te ondersteun en u tot hoër hoogtes te begelei. Om volhoubare sukses te skep, moedig ek almal aan om meer te doen as wat verwag is en om natuurlike leierskap te toon deur spanlede te ondersteun en almal in die omgewing te ondersteun.

China word beskou as 'n wêreldleier in AI. Hoe gebruik u hierdie tegnologie in die gasvryheidsbedryf?

Ek neem Alibaba se FlyZoo Hotel in Hangzhou as voorbeeld, waar u 'n kamer binnekom deur gesigsherkenning, u selfoon benodig om die dienste te kry wat u benodig, en robotte baie van die dienste lewer.

KI word veral gebruik in menslike hulpbronne en werwing. Tegnologie sal ons bedryf beslis vorm. Aan die ander kant glo ek dit sterk in die luukse omgewing. Gaste wil omring word deur professionele persone wat herinneringe kan skep deur professionele betrokkenheid, bekwaamheid en flair deur middel van outentieke kommunikasie, wat die klant nooit sal vergeet nie. Geen klant kan 'n Maître D 'vergeet wat met passie, liefde en ervaring oor wyn kan gesels nie.

Wat sien u in die generasie drankkeuses in u hotelle?

Volgens my waarnemings en professionele opnames, alhoewel die persone ouer as 55+ steeds die grootste verbruik, die jonger generasie, die duisendjariges die belangrikste mag word om geld te bestee aan drank, veral cocktails. Die jonger geslag het die liefde ontdek, die lewenstyl wat skemerkelkies bied. Daar is baie nuwerwetse ondernemings wat opduik. Hotelle moet hul eie sakemodel inhaal en weer uitdink om mee te ding. Die sterker drank is deel van die vele kulture in Asië, aangesien dit steeds in die gesin en die sakewêreld verbruik word.

Die neiging vir jonger verbruikers skuif egter na drankies en cocktails met minder alkohol. Baie kroeë en ondernemings is sensitief vir die veranderinge en gewoontes en pas aan by die verwagtinge. Daar is ook 'n vraag na cocktails, geure, kleure, vorms en glasware, veral vir vroulike gaste wat meer sensitief is vir die voorkoms en gevoel en smaak. 'N Interessante studie is gedoen oor Chinese jonger verbruikersgewoontes. Baie het verkies om die drinkfrekwensie en die hoeveelheid drank elke keer te verminder, want daar is meer kommer oor die gesondheid van die individu, wat belangriker geword het as voorheen.

Die kreatiwiteit van drankprofessionele is meer as ooit tevore nodig, verwag en waardeer, sowel as die algemene omgewing wat deur die lokaal geskep word. As ons oor al die sintuie praat, word die verband wat 'n handelsmerk met sy verbruiker deur middel van sosiale media en ander middele kan bou, al hoe belangriker en 'n kritieke fokus.

As die nuwe APWASI Globale gasvryheidsambassadeur, wat dink u is van die grootste belang voordat u hierdie rol aanvaar het? 

Kos, wyn, drank is oor die algemeen 'n kritieke deel van gasvryheid, wat nie net geniet word nie, maar ook van professionele mense verwag word om met groot passie oor wyne en drank te kan praat. 'N Middagete, aandete of besigheid moet altyd vergesel word van 'n lekker drankie of wyn. Deur die professionele persone in die handel bring hulle die gaste se palette vreugde deur die regte keuse van drank en wyn en help hulle om ongeëwenaarde herinneringe te skep. Ek het ook oor die wêreld geleer deur die wêreld van wyn. As hoteliers maak ons ​​deel uit van die kultuur. Ek wil meer gasvryheidspersoneel aanmoedig om kennis van wyn en geeste so vroeg as moontlik aan te leer. My kennis in wynkultuur het gehelp om die wêreld nader aan my hart en gedagtes te bring. Ek leer altyd, verbind die kolletjies en beleef verskillende lande deur middel van hul wyngeskiedenis, besonderhede en smaak. My primêre rol is om wyn en sterk drank nader aan alle gasvryheidspersoneel te bring en deur hotelleiers die wêreld te ervaar deur wynmakers, terroirs, geskiedenis, kultuur en 'n ongelooflike verskeidenheid smaak in ons wêreld. Gasvryheid vertel stories om met gaste te skakel, om herinneringe te skep wat lewenslank duur, om verbruikers op te voed deur ons eie lens. Wyn en sterk drank is deel van die fantastiese en nimmereindigende verhaal.

Kyk hier na die volledige Youtube-onderhoud

Oor APWASI Wine Buzz Onderhoude

Die APWASI Wine Buzz-onderhoude word aangebied deur dr. Clinton Lee en me. Stephanie Hogan, met die bedoeling om 'n onderhoud met verskillende professionele persone in die wyn-, gasvryheids- en verwante bedrywe te voer om hul insig te deel in huidige tendense, onderwerpe en data wat ons dink. vir ons gemeenskap interessant sou wees.

Stuur vir ons 'n e-pos aan marketing@apwasi.com as u iemand ken wat in hierdie reeks verskyn.