APWASI-blog

In onze eerste aflevering van de APWASI Wine Buzz Series interviewden we gast, Dr. Iwan Dietschi, hotelier en auteur van Gastvrijheid beheersen.

Wat was de enige katalysator die je ertoe bracht om hotelier te worden?

Ik ben graag bij mensen, om mensen gelukkig te maken. De hotelomgeving stelt me ​​in staat om bij mensen met verschillende achtergronden te zijn, om te leren en door hen te groeien. Het was belangrijk voor mij om de wereld en haar mensen te ontdekken. De hotelomgeving laat ook de wereld naar u toe komen. Wees in de buurt van ongelooflijke diversiteit, ervaar verschillende culturen, creëer ongeëvenaarde herinneringen en word daardoor een meer verfijnde professional en een verrijkt persoon.

Een van je filosofieën is dat je een leven lang een ongeëvenaarde ervaring voor gasten wilt creëren. Hoe is dit tot stand gekomen?

Mensen gelukkig zien is een heerlijk gevoel. Ik leerde al vroeg dat ik een verschil kon maken door simpelweg te glimlachen en contact met hen op te nemen. Anderen positief zien reageren was voor mij een belangrijke drijfveer om meer te leren over mensen in het algemeen, mijn bijdrage om de wereld beter te maken.

In elke branche zijn mensen het belangrijkste. Door mijn leiderschap en passie kan ik anderen inspireren en consistent uitzonderlijke ervaringen creëren. Mensen herinneren zich misschien dingen, maar voelen zich verbonden met degenen die hun hart hebben geraakt. Die gaan een leven lang mee.

Hoe definieer je een ongeëvenaarde ervaring voor alle verschillende culturen over de hele wereld?

Wanneer we in verschillende landen zijn, zijn we altijd te gast in die omgeving. Als hoteliers is het van cruciaal belang dat we niet wachten tot de hand wordt uitgestoken, maar om de eerste stap te zetten, om te proberen deel uit te maken van hun cultuur en altijd positief te blijven in het zijn van een nieuwe omgeving. Zodra mensen weten dat je hier bent om de juiste redenen, zal de lokale bevolking zich openstellen, trots en enthousiasme tonen om les te geven en deel te nemen, en proberen het anderen op hun gemak te stellen. Harten aanraken is het gemakkelijkste in het leven. Er is een glimlach voor nodig, een proactieve benadering om alles wat nieuw is te omarmen, dankbaar te zijn om te leren van mensen in hun cultuur, nederig genoeg te zijn om het verschil te waarderen en altijd op een respectvolle manier te handelen en deel te nemen.

Het is belangrijk dat we ons kunnen inleven en betrokken zijn, meer weten en leren over de persoon en vervolgens handelen om ongeëvenaarde herinneringen te creëren.

Wat zijn enkele suggesties die u studenten zou geven om hun carrière vooruit te helpen in deze uitdagende tijden?

Ik wil graag benadrukken dat alles bij jou begint en eindigt. Ik zou iedereen willen vragen zich te concentreren op hun talenten en sterke punten en hun eigen merk te ontwikkelen. Ik moedig iedereen aan om na te denken over een duidelijke visie en missie. Droom groots! Elke dag is een kans om dichter bij dat doel te komen. Het is belangrijk om ook een werkgever te vinden die je missie ondersteunt en je naar grotere hoogten begeleidt. Om duurzaam succes te creëren, moedig ik iedereen aan om meer te doen dan verwacht en natuurlijk leiderschap te tonen door teamleden te ondersteunen en iedereen om zich heen te ondersteunen.

China wordt beschouwd als een wereldleider op het gebied van AI. Hoe integreert u deze technologie in de horeca?

Ik neem als voorbeeld Alibaba's FlyZoo Hotel in Hangzhou, waar je een kamer binnenkomt via gezichtsherkenning, je mobiele telefoon nodig hebt om de diensten te krijgen die je nodig hebt en robots veel van de diensten verlenen.

AI wordt met name gebruikt in human resources en werving. Technologie zal onze industrie zeker vormgeven. Aan de andere kant geloof ik sterk dat in de luxe omgeving. Gasten willen omringd worden door professionals, die herinneringen kunnen creëren door professionele betrokkenheid, competentie en flair door authentieke communicatie, die de klant nooit zal vergeten. Geen enkele klant zal een Maître D' kunnen vergeten die met passie, liefde en ervaring over wijn kan praten.

Wat zie je in de generaties sterke drankkeuzes in je hotels?

Volgens mijn observaties en professionele onderzoeken, hoewel de mensen boven de 55+ nog steeds de grootste consumptie zijn, zijn de jongere generatie, de millennials de belangrijkste macht geworden om geld uit te geven aan sterke drank, met name cocktails. De jongere generatie heeft de liefde, de levensstijl ontdekt die cocktailbars bieden. Er zijn veel trendy etablissementen die opduiken. Hotels moeten hun achterstand inhalen en hun eigen bedrijfsmodel opnieuw uitvinden om te kunnen concurreren. De sterkere likeuren maken deel uit van de vele culturen in Azië, omdat ze nog steeds worden geconsumeerd in de familie- en zakelijke omgeving.

De trend voor jongere consumenten verschuift echter naar dranken en cocktails met minder alcohol. Veel bars en etablissementen zijn gevoelig voor de veranderingen en gewoonten en passen zich aan de verwachtingen aan. Er is ook vraag naar bepaalde cocktails, smaken, kleuren, vormen en glaswaren, vooral voor de vrouwelijke gasten, die gevoeliger zijn voor de look en feel en smaak. Er is een interessant onderzoek gedaan naar Chinese jongere consumentengewoonten. Velen kozen ervoor om de frequentie van het drinken en de hoeveelheid geconsumeerde dranken elke keer te verminderen, omdat er meer bezorgdheid is over de gezondheid van het individu, die belangrijker is geworden dan voorheen.

De creativiteit van drankprofessionals wordt meer dan ooit vereist en verwacht en gewaardeerd, evenals de algehele omgeving die door de locatie wordt gecreëerd. Over alle zintuigen gesproken, de verbinding die een merk met zijn consument kan opbouwen via sociale media en andere middelen is steeds belangrijker geworden en ook een kritische focus.

Als het nieuwe APWASI Global Hospitality Ambassadeur, wat vindt u van het allergrootste belang voordat u deze rol aanvaardde? 

Eten, wijn, sterke drank is over het algemeen een cruciaal onderdeel van gastvrijheid, niet alleen genoten, maar ook verwacht van professionals die met veel passie over wijnen en likeuren kunnen spreken. Bij een lunch, diner of business hoort altijd een lekker drankje of wijntje. Via de professionals in het vak brengen ze vreugde op het palet van de gasten door de juiste keuze van drank en wijn en helpen ze om ongeëvenaarde herinneringen te creëren. Ik leerde ook over de wereld door de wereld van wijn. Als hoteliers maken we deel uit van die cultuur. Ik zou graag meer horecaprofessionals willen aanmoedigen om zo vroeg mogelijk kennis van wijn en gedistilleerde dranken te leren. Mijn kennis van de wijncultuur heeft geholpen om de wereld dichter bij mijn hart en geest te brengen. Ik leer altijd, verbind de punten en ervaar verschillende landen door hun wijngeschiedenis, bijzonderheden en smaken. Mijn primaire rol is om wijn en sterke drank dichter bij alle horecaprofessionals te brengen en zo hoteliers de wereld te laten ervaren door middel van wijnmakers, terroirs, geschiedenis, cultuur en een ongelooflijke verscheidenheid aan smaken in onze wereld. Gastvrijheid vertelt verhalen om met gasten in contact te komen, om herinneringen te creëren die een leven lang meegaan, om consumenten te informeren door onze eigen lens. Wijn en sterke drank maken deel uit van het fantastische en oneindige verhaal.

Bekijk hier het volledige Youtube-interview

Over APWASI Wine Buzz-interviews

De APWASI Wine Buzz-interviews worden georganiseerd door Dr. Clinton Lee en mevrouw Stephanie Hogan, met de bedoeling om verschillende professionals over de hele wereld in de wijn-, horeca- en aanverwante sectoren te interviewen om hun inzicht te delen in de huidige trends, onderwerpen en gegevens waarvan wij denken dat ze interessant zou zijn voor onze gemeenschap.

Als je iemand kent die in deze serie zou moeten voorkomen, stuur ons dan een e-mail naar marketing@apwasi.com.